За прв пат во историјата, две жени шетаа низ вселената

Американските астронаутки Кристина Коук и Џесика Меир беа првите жени кои прошетаа низ вселената. Двете заедно излегоа од меѓународната вселенска станица и неколку часа минаа …

За прв пат во историјата, две жени шетаа низ вселената Прочитај повеќе »