Првото дете во Ирска излекувано со медицинска марихуана од тежок облик на епилепсија

Првото дете на кое му е препишана медицинска марихуана во Ирска е излекувано од опасен облик на епилепсија, само пет месеци откако ја консумирал. 11-годишниот …

Првото дете во Ирска излекувано со медицинска марихуана од тежок облик на епилепсија Прочитај повеќе »