Каков би ни бил животот, ако земјата е рамна плоча?

Веќе илјадници години луѓето се свесни за обликот на планетата Земја. Аристотел и Ерастотен беа на чекор до откривање на вистинската форма на Земјата уште …

Каков би ни бил животот, ако земјата е рамна плоча? Прочитај повеќе »