Исмаил Лумановски

Каролина, Дуке и Лумановски во Филхармонија – концерт со подзаборавени македонски песни

„Песни за љубов и копнеж” се состои од 11 преработки на според нас најубавите, но и подзаборавени македонски композиции од втората половина на 20 век, …

Каролина, Дуке и Лумановски во Филхармонија – концерт со подзаборавени македонски песни Прочитај повеќе »

Кларинетистот Исмаил Лумановски доби американско државјанство

Кларинетистот Исмаил Лумановски доби американско државјанство. По долги години студентски визи, тој доби Зелена карта. Лумановски живее и работи во Њујорк, заедно со неговата сопруга …

Кларинетистот Исмаил Лумановски доби американско државјанство Прочитај повеќе »