„Сојуз МС-06“ слета на Земјата

Капсулата „Сојуз МС-06“ со тројца космонаути се врати од Меѓународната вселенска станица и слета во Казахстан, околу 146 километри југоисточно од градот Језгазан, изјави денеска …

„Сојуз МС-06“ слета на Земјата Прочитај повеќе »