Фотографија што го обиколи светот и ја сруши сегрегацијата на американскиот југ

Оваа фотографија настанала за време на еден од најсрамните моменти во историјата на американската војска. Се случила за време на масакрот во Ми Лај, изведен …

Фотографија што го обиколи светот и ја сруши сегрегацијата на американскиот југ Прочитај повеќе »