Јура

(Видео) Палеонтолози во Тајланд открија досега непознат вид на диносаурус

Палеонтолози открија остатоци од нов, засега непознат вид диносаурус кој живеел на пасиштата на Тајланд во перидоот пред 145 и 200 милиони години, објави порталот …

(Видео) Палеонтолози во Тајланд открија досега непознат вид на диносаурус Прочитај повеќе »

(Видео) Научниците откриваат како диносаурусите би изгледале денес ако не изумреле

Пред 66 милиони години астероид кој удрил во Земјата го променил текот на еволуцијата. Небото потемнело, престанала фотосинтезата кај билките и тие исчезнале. Потоа умреле …

(Видео) Научниците откриваат како диносаурусите би изгледале денес ако не изумреле Прочитај повеќе »

Scroll to Top