камиказа

Перо Камиказа – гуштер во униформата на ЈНА

Петар  Георгиевски – Камиказа, членот од музичка група „Меморија“, на социјалната мрежа „Фејсбук“ објави фотографија од времето кога бил војник во некогашната Југословенска народна армија. …

Перо Камиказа – гуштер во униформата на ЈНА Прочитај повеќе »

Исповед на камикаѕе кој не успеа да се самоубие

Камикаѕите (божествен или духовен ветер) биле дел од јапонските единици за посебни напади на војската. Тоа се пилоти што изведувале самоубиствени напади во име на …

Исповед на камикаѕе кој не успеа да се самоубие Прочитај повеќе »

Scroll to Top