Откриена црна дупка во нашата Галаксија

Светски астрономи открија црна дупка во Млечниот пат. Дупката била толку голема, што го довела во прашање постоечкиот модел на развој на ѕвездите, велат астрономите. …

Откриена црна дупка во нашата Галаксија Прочитај повеќе »