(Видео) Кинески астронаути се вратија на Земјата по шест месеци во вселената

Тајконаутите во мисијата „Шенџоу-14“, Чен Дунг, Лиу Јанг и Цаи Сјуџе, се вратија безбедно на земјата во неделата вечерта, по шестмесечната мисија во орбиталната вселенска …

(Видео) Кинески астронаути се вратија на Земјата по шест месеци во вселената Прочитај повеќе »