Француската колонизација е злосторство против човештвото

Францускиот претседател Емануел Макрон изјави во вторникот дека злосторствата на европската колонизација се неоспорни во говорот што го имаше на еден универзитет повикувајќи се на …

Француската колонизација е злосторство против човештвото Прочитај повеќе »