Словачка за прв пат доби жена претседател

Словачка за прв пат во својата историја по осамостојувањето во 1993 година доби жена за претседател. Граѓаните на претседателските избори ја изгласаа адвокатаката и активистка …

Словачка за прв пат доби жена претседател Прочитај повеќе »