Бојата на облеката го открива вашето расположение

By

Секоја боја на облеката открива по нешто за вашиот карактер.

Црвената боја ја носат жените што сакаат да изгледаат самоуверено и сигурно. Оваа боја симболизира моќ и енергија.

Жолтата е боја на среќата и оптимизмот, а ја носат жените кога сакаат да се чувствуваат посреќно и позитивно.

Зелената боја асоцира на богатство. Таа смирува и релаксира.

Розовата боја симболизира нежност и романса, а ја носат жените што се вљубени или што се лесно заљубливи.

Сината боја означува смиреност и сигурност. Стилистите препорачуваат да се носи на интервјуа за работа, бидејќи делува позитивно на соговорникот.

Ќе ви се допадне