Потребни состојки:
- 1 јајце
- 100 гр шеќер
- 100 гр млеко
- 100 гр масло
- 8 лажици брашно
- 2 лажици какао
- 1 пакетче ванилин шеќер
- 1 пакетче прашок за печење
- 8 коцки чоколадо
Подготовка:
Со миксер се мати јајцето со шеќерот додека да се растопи. Се додаваат ванилиниот шеќер, течните состојки и на крајот сувите. Смесата се истура во 4 шолји за кафе. Се полнат до половина и одозгора на секое се втиснуваат по две коцки чоколадо. Во меѓувреме во тенџере ставете вода да зоврие. Во зовриената вода ставете ги шолјите. Висината на водата во тенџерето треба да е малку помалку од половина од нивната висина, а јачината на ринглата умерена, да врие смирено. Кога ќе се стават шолјите, се затвора со капак и се вари 15-20 минути.