Хороскопски знаци што имаат најмала самодоверба

Девица

И покрај нивниот аналитички ум и сите други квалитети кои ги поседуваат, Девиците имаат проблеми со самодовербата. Тие се перфекционисти па никогаш не мислат дека се доволно добри. Тие секогаш имаат впечаток дека другите ги осудуваат, па затоа не можат да се чувствуваат безбедно и опуштено. Постојано се загрижени дали ќе направат грешка, што доведува до стрес и обесхрабрување.

Рак

Ракот е исклучително чувствителен и емотивен знак. Овие луѓе се очајни да бидат сакани, што доведува до посесивно однесување. Често остануваат во лоши односи бидејќи не се ценат доволно себеси. Тие обично се убедуваат себеси дека се среќни што се во каква било врска, дури и ако таа не е здрава. Бидејќи имаат толку ниско мислење за себе, тие исто така може да имаат потешкотии да стекнат доверба во другите.

Риба

Рибите се многу чувствителни на туѓите зборови. Доколку слушнат непријатни коментари за себе, тоа сериозно ќе влијае на нивната самодоверба. И покрај тоа, тие не сакаат да ги споделат своите емоции со другите и се обидуваат да ги скријат. Тие често стануваат недоверливи и се сомневаат дека најблиските им кажуваат негативни работи зад грб.