Италијанскиот суд забрани објавување фотографии од деца на „Фејсбук“

By

Италијанскиот суд забрани објавување фотографии од деца на „Фејсбук“ доколку еден од родителите е против. Старите фотографии мора да бидат повлечени од социјалната мрежа доколку некој од родителите тоа го побара. Италијанските власти предупредуваат дека иако фотографиите од децата може да изгледаат невино, сепак претставуваат опасност и може да бидат злоупотребени. Одлуката на судот доаѓа откако разведен татко побарал поранешната сопруга да не објавува фотографии од неговото дете на социјалните мрежи.

Ќе ви се допадне