Фотографија од џиновски лилјак како виси пред куќа на Филипините собра над 260.000 кликови на Твитер

Фотографија 0д џиновски лилјак сликан на Филипините исплаши голем број твитерџии. Лајкувана е повеќе од 260.000 пати и привлече илјадници коментари. Ја објави корисникот @AlexJoestar622.

„Се сеќавате кога ви кажав дека на Филипините има лилјаци со човечка големина? Ова е тоа за кое ви зборував“ рече тој, по што доби голем број коментари. Некои велат дека не е вистина, но имаше и такви кои застанаа во негова одбрана и ја објаснија вистинската големина на лилјакот.

„Еј, ова е на Филипините. Можам да го потврдам ова, тие имаат широк распон на крилјата, но телата не се навистина толку големи, повеќе или помалку им се како на куче со средна или малку помала големина. И  јадат само овошје, особено гуава. Навистина се нежни“, напишаа тие.

За многумина лилјакот изгледа како од кошмар или од некој вид од хорор филм. Велат дека никогаш досега не виделе лилјак со големина на човек како виси пред куќа.

Иако летечките цицачи можат да имаат распон на крилата до 5 стапки, малку над просечната висина на жените во ОК, лилјаците растат само до висина од околу една нога.

Додека џиновската златна крунисана летечка лисица е значително поголема од просечниот лилјак во Обединетото Кралство, кој има распон на крилјата пократок од оној на врапчето, таа сигурно не е „со големина на човекот“ во однос на висината.

Меѓутоа, со некоја паметна фотографија со принудна перспектива, онаква што им овозможува на луѓето да ги „држат“ зградите како што е Кривата кула во Пиза, лилјаците можат да изгледаат многу поголеми отколку што навистина се – како во овој пример.

Тоа не ги спречи луѓето да се лутат откако сликата беше објавена на Твитер од корисникот @AlexJoestar622 кој напиша: „Се сеќавате кога ви кажав на сите дека Филипините имаат лилјаци со човечка големина? „Да, ова беше она за што зборував“.

Објавата е лајкувана повеќе од 260.000 пати и привлече илјадници коментари. Еден корисник на Твитер побрза да ја посочи вистинската големина на лилјакот, велејќи:

Scroll to Top