Кубанците со штурци ја нападнале американската амбасада во Хавана?

Професор по сензорна биологија од универзитетот Линколн во САД, Фернандо Монтеалегре Запат, ги отфрлил теориите дека персоналот на американската амбасада во Куба во 2017 година бил цел на сонично оружје. Откако во амбасадата пред две години се појавила мистериозна болест, многумина теоретичари на заговор верувале дека станува збор за однапред испланиран напад од Кубанците врз американскиот … Продолжи со читање Кубанците со штурци ја нападнале американската амбасада во Хавана?