Научниците со објаснување зошто крајот на светот не се случи 2012 година

By

Научниците имаат објаснување зошто крајот на светот не се случи 2012 година. Тие велат дека бројот на денови изгубени поради промената на календарот е 11 дена. За 268 години, користејќи го Грегоријанскиот календар, по 11 дена сме изгубиле осум години.

dobivaj vesti na viber

Тоа е објаснувањето зошто крајот на светот се нема случено во 2012 година. Иако 2020 година досега беше полна со незгодни изненадувања, од пандемија на коронавирус, па се до протести, најлошото допрва доаѓа, тврдат некои теоретичари на заговор.

Според нивните пресметки, крајот на светот треба да се случи следната недела.

„Бројот на денови изгубени поради промената на календарот е 11 дена. За 268 години, користејќи го Грегоријанскиот календар, по 11 дена сме изгубиле осум години“, напишал научникот Паоло Тагалогуин на „Твитер“, па ја избришал својата порака.

За потсетување, постоела теорија дека крајот на светот трбеаше да се случи на 21 декември 2012 година, а според новите пресметки, тој би се случил на 21 јуни 2020 година.

Ќе ви се допадне