Невакцинираните деца се поздрави од вакцинираните

By

Откритието добиено од студијата KIGGS од германски институт е шокирачка за голем дел од јавноста, со оглед на медицинското, пропагандно негирање на каква било поврзаност меѓу вакцините и аутизмот.

KIGGS е името на една од најголемите некогаш спроведени научни студии за здравјето на децата и младите во Германија, но и во цела Европа. Ја спровел германскиот институтот „Роберт Коч“.

Студијата низ годините опфатила голем број испитаници, односно дури 18 000. Во студијата учествувале и вакцинирани и невакцинирани луѓе.

Јавноста со нетрпение ги очекувала резултатите. Се смета дека оваа студија е една од најрелевантните, особено кога е во прашање вакцинацијата. Иако се труделе математички да ја „наштелуваат“ студијата, како што тврдат независни германски научници, резултатите биле толку јасни што не е возможно да се прилагодат на масовната пропаганда.

Статистичките податоци на студијата јасно покажале дека невакцинираните деца имаат далеку поздрав живот отколку вакцинираните.

Во јавноста податоците ги има пуштено Англика Милер, информатичарка која ги презела од службените страници на институтот, веднаш откако истите станале достапни. Табеларно ги прилагодила за јавноста. Зелената боја ги означува невакцинираните деца, а црвената вакцинираните лица.

 

Резултатите ја шокираа европската јавност. Истите покажале дека невакцинираните деца дури 10 % повеќе се поимуни за разлика од вакцинираните деца.

Исто така студијата покажува дека невакцинираните деца не боледуваат од широко распространети алергии кои можат да се добијат од тревата, не боледуваат од неуродерматитис, сколилоза, ADHS, но и се поотпорни на воспалувања на увото, воспалувања на белите дробови, помалку се склони на инфекции, како и на аутизам.

Исто така студијата докажала дека невакцинираните деца имаат помали проблеми со видот и со говорните потешкотии, за разлика од вакцинираните деца.

Вакцинираните деца исто така имаат трипати поголема веројатност од развој од хиперактивност, а имаат 17 пати поголема веројатност за развој на заболени штитни жлезди, известува Koop.online.

Најсилниот доказ во врска меѓу вакцините и развојот на аутизмот може да се најде во резултатите на оваа студија. Според собраните податоци од 2011 година, само четири деца од 8000 невакцинирани, имале аутизам. Тоа е помалку од половина проценти од вкупните жители.

Стапката на аутизмот во општата популација, според табелата на германската KiGGS студија, која се користи за споредба, изнесува повеќе од 2,24 проценти кај децата.

Тоа значи дека вакцинираните деца имаат околу трипати поголема веројатност за развој на аутизмот, во однос на невакцинираните деца. Ова откритие шокира, со оглед на медицинската, пропагандна негација, за каква било поврзаност меѓу вакцините и аутизмот.

 

Ќе ви се допадне