Семејства илуминати за кои се верува дека го контролираат светот

By

Според теоретичарите на заговори, тајната организација Илуминати постои и има свои луѓе во секоја влада, големи корпорации и организации во светот, но наводно постојат само 13 семејства што се на врвот на таа масонска и илуминатска листа, кои го контролираат светот.

dobivaj vesti na viber

Тоа се некои од најбогатите семејства во светот, поврзани со богатство и моќ во планетата, од Европа до Кина. А според зборовите на оние што ги проучуваат илуминатите, тие тоа го користат за да ја задржат контролата над човештвото и да се осигурат дека нивниот голем дизајн ќе се спроведе.

Овие 13 семејства сите свои ресурси ги вложуваат во глобалниот притисок за една светска влада. Кога тоа ќе се постигне, тие се на врвот на пирамидата контролирајќи го секој аспект на глобалната полициска држава.

Семејството Астор

Оваа семејство ги претставува некои од најбогатите луѓе во поновата историја, а нивното име се бележи од далечната 1720 година. Нивната моќ и богатство се одржуваат во многубројни значајни обележја на подрачјето на Њујорк, кои се наречени според нив. Значајни членови на оваа семејство вклучуваат многу генерации Џон Џејкоб Астор, вклучувајќи го и оној што загинал на Титаник.

Семејството Банди

Оваа семејство има широки врски со американската политика и влада, со неколку истакнати членови кои се вклучени во братството „Черепи и коски“. Харви Холистер Банди и неговите двајца синови, Вилијам и Мекџорџ, имале клучни улоги во исклучително важни фронтови и проекти на илуминатите. Тоа ги вклучува и проектот за Менхетен, ЦИА, прашања за национална безбедност, приватно право и Советот за меѓународни односи (кои го основале илуминатите).

Семејството Колинс

Ова е едно од најтаинствените семејства во друштвото Илуминати. Малку се знае за нивната генеологија или историја, но се сомнева дека имаат огромна моќ во внатрешноста на организацијата, со широки врски со сатанистите Нова Англија, што значи дека тие се клуч и за сатанистичките ритуали и обожавањето на кабалата.

Можни членови се астронаутот Мајкл Колинс и актерката Џоан Колинс.

 

Семејството Дупонт

Едно од клучните семејства во американската индустрија, семејството Дупонт (или Дупонт или Ду Понт) имаат потекло уште од Париз во средината на 1700. Тие имаат огромна индустриска и комерцијална сопственост, како и недвижности на истокот, особено во Делавер.

Многу членови исто така имаат врска со масонеријата и други тајни друштва, како „Билдерберг“ и „Трилатерлана комисија“.

Семејството Фриман

Фриман е уште едно од мистериозните семејства илуминати. Постојат шпекулации дека тие се во голема мера вклучени во „Сионскиот приорат“, француска тајна организација со мистериозна и веројатно измислена историја. Исто така, многубројни членови на семејството Фриман се вклучени во движењето за самопомош, разгранок на „Новото време“, како и дека се длабоко навлезени во сатанистите.

Семејството Кенеди

Американската политичка династија која се развлекува со генерации. Името Кенеди со себе носи богатство, моќ и привилегија. Неколку од нив имале клучни позиции во владата вклучувајќи го и Џон Ф. Кенеди, претседателот под контрола на илуминатите. Тие исто имаат долга историја во друштвото Илуминати, како Џозеф Кенеди, Џозеф Јуниор, Џон и Роберт, а сите имале трагичен крај под мистериозни околности.

Нивната моќ благо опадна во последните неколку години, но и натаму се вели дека имаат огромно влијание во кабалата.

Семејството Ли

Ли е едно од најчестите презимиња во Кина, така што тешко е да се пронајдат адекватни информации за оваа конкретно семејство. Но, преку нив Кина ја игра важната улога во доаѓањето на новиот светски поредок на илуминатите користејќи го своето огромно население како војска и со прокнижувањето на долгот што САД го имаат кон нив.

Имено, Ли Пенг бил клучен премиер во вестернизацијата на Кина, а други членови на семејството Ли во Кина и Хонг Конг имаат огромно богатство во недвижности и во производството.

Семејството Оназис

Господари на грчкото бродарство, семејството Оназис претставува клучна европска врска со древните обреди на Илуминатите. Нивните бродови се користат во транспортот на стока во светот давајќи им на илуминатите моќ над тоа што и каде оди. Најмногу членови на семејството Оназис, роднини на претставникот на оваа семејство и вториот маж на Џеки Кенеди, Аристотел Оназис, држеа клучни позиции во друштвото Илуминати.

Тие имат врска и со други богати семејства и се вели дека тоа се влијателни сатанисти.

Семејството Рејнолдс

Уште едно од мистериозните семејства илуминати. Ова семејство држи огромен дел од цигарите во компанијата „РЈ Рејнолдс“ правејќи ги Американците зависни од моќни отрови, со влада што им овозможува слободна работа. Како американско кралско семејство, семејството Рејнолдс има многу членови на масонеријата на високи положби, многу филантропски врски, како и врски со култови и со сатанизмот.

Семејството Рокфелер

Едно од најмоќните семејства во светот, Рокфелери имаат екстремно богатство и моќ. Освен својот имот во недвижности и во индустријата, како и нивните политички врски, Рокфелери голема количина пари им даваат на верски организации за кои оние што ги изучуваат илуминатите тврдат дека всушност се полигони за сатанисти.

Семејството Ротшилд

Кога се истражуваат заговори за илуминатите, едно име повторно и повторно се појавува – Ротшилд. Синовите на Маер Амшел Ротшилд ги основале семејните банки во пет клучни европски земји за кои се вели дека таму стекнуваат огромно богатство, така што почнуваат војни и продаваат оружје на двете страни. Се наведува дека дури и сега политичарите што се под контрола на Ротшилди своите одлуки ги донесуваат врз основа на тоа што е добро за ова семејство, а не за народот.

Семејството Расел

Христијанскиот министер Чарлс Т. Расел одиграл клучна улога во основањето на движењето Bible Student, од кое настанале многубројни верски групи, пред сѐ, Јеховините сведоци. Оние што ги изучуваат илуминатите веруваат дека овие групи всушност се фронтови на сатанизмот, дека членовите се користат како топовско месо на илуминатите.

Други членови на семејството Расел држат водечки позиции во „Черепи и коски“, масоните и во американската влада.

Семејството Ван Дјун

Едно од најмалку познатите семејства во друштвото Илуминати. Оваа семејство има врски со основањето на Њујорк и е едно од многуте истакнати холандски семејства во рана Америка. Се вели дека тие имаат врски со структурата на американската влада, богатството и со моќта на Западна Европа и проектите за контрола на умот, кои се спроведуваат во екстремна тајност.

 

 

Ќе ви се допадне