(Видео) 3Д реконструкција на убиството на новинарот Кашоги

Петмина лица се осудени на смртна казна во Саудиска Арабија поради убиството на новинарот Џамал Кашоги. Покрај нив осудени се уште три лица, на вкупно 24 години затворска казна.

Службите во земјата направиле и 3Д реконструкција на самиот злостор кој се одиграл во Турција. На снимката може да се види што точно се случувало во конзулатот на Саудиска Арабија на 2.10.2018 година во Истанбул.