(Видео) Огромна дупка ги исплаши жителите во централно Мексико

By

Огромна дупка со пречник од 60 метри ги исплаши луѓето во централно Мексико. Дупката се наоѓа во полињата во Санта Марија Закатепек, а во нејзина близина се наоѓаат и неколку куќи.

Гувернерот на државата Пуебла, Мигел Барбоса Уерта, рече дека сите семејства кои живееле во близина на дупката се евакуирани, а другите биле предупредени да се тргнат од оваа област.

На почетокот дупката имала пречник од пет метри, но се раширила за само неколку часа. Дупката е исполнета со вода и постојано се поместува.

„Веруваме дека станува збор за омекнување на земјата и поместување на подземните води“, рече Беатриз Манрика, која работи како секретар за животна средина.

Властите веднаш започнале со истрага, а нализата на земјиштето би можела да потрае и до 30 дена. Тие велат дека ваквите дупки се појавуваат од повеќе причини, како што е ерозијата на камења под површината на земјата, додека во исто време поминуваат подземни води.

Тоа предизвикува празнење, поради што земјата се руши, велат тие.

Ќе ви се допадне

WCOStream Watch anime online, English anime online HD. 7 Seeds 2nd Season Episode 12

https://aniwatch.pro watch anime. Time of Shura Episode 26

AnimeHeaven Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed. SSSS.Gridman Episode 12