(Видео) Слетувањето на Месечината е снимено на Невада, тврди „Викиликс“

„Викиликс“ објави снимка од прочуеното слетување на Месечината, претставувајќи го настанот како лажен.

Организацијата која ја основаше Жулијан Асанж тврди дека слетувањето на Месечината не е снимено на земјиниот сателит.

На снимката „Викиликс“ тврди дека космонаутите чекорат и се шетаат по пустината Невада, која би требало да претставува Земјиниот сателит.

Во потписот на снимката „Јутјуб“ каналот се повикува на „Викиликс“.

Scroll to Top