Пензионери резервирале 500 дена крстарење оти било поевтино од пензионерски дом

Марти и Џес Ансен од Австралија решиле да резервираат 51 последователно крстарење бидејќи оваа опција, како што тврдат, била поевтина од плаќање на пензионерски дом.

Тие заминале на нивното прво крстарење во јуни 2022 година. Останале на Princess Cruises Coral Princess повеќе од 450 дена – подолго од повеќето членови на екипажот, вклучувајќи ги и капетаните. Очекуваат да останат на него две години.

-Каде на друго место можете да одите на вечера, шоу и танц? Ги имате сите овие активности во еден ден овде, рече Џес во „A Current Affair“.

Марти изјавил дека сега не мора сами да перат алишта, да го местат креветот и да вршат други слични активности.

-Мислам дека заборавивме да ги правиме овие работи бидејќи не ги направивме долго време, па сега мораме да останеме на бродот за крстарење за да преживееме, рече тој.

Менаџерот на хотелот Рен ван Ру изјавил дека сите овде ги знаат и дека имаат статус на познати личности. Секако, тие не планираат да престанат со овие авантури и наскоро ќе резервираат уште едно крстарење. Членовите на семејството ги гледаат кога застануваат на пристаништата во близина на нивните домови.

„Тоа е убав живот“, додаде Марти.

Scroll to Top