Пролетна детокс-напивка од 4 состојки

Пролетната детоксикација може да ви помогне во вишокот килограми. Ова е период кога многумина сакаат да се ослободат од токсини и наслаги, да го исчистат организмот со што позитивно ќе влијае на целокупното здравје, но и му помага на телото да ја врати својата природна рамнотежа.

Целта на детоксикацијата е да се исчисти телото од непотребни и вишок материи, насобраниот како отпад, со цел функциите на телото да го достигне оптималност. Здравјето на цревата е пресудно за тоа. Само кога ќе се исчистат цревата, се чисти организмот. За ова потребен е напиток кој ќе го консумирате секојдневно.

Состојки кои ви се потребни: 1 литар вода, 2 лимони, свеж корен од ѓумбир со големина од 2 cm, 1 краставица, околу 10 листови свежо нане. Излупете ја кората на ѓумбирот и ставете ја во сад. Лимонот исечкајте го на прстени, а краставицата исечете ја ситно на ленти. Сè прелијте со ладна вода, ставете свежи листови нане и оставете во фрижидер најмалку еден час. Пијалокот за детоксикација се пие во во текот на денот.

Scroll to Top