Откриени граматички грешки во учебникот со песната на Цеца

By

Вистинска хистерија владее во јавноста кога во работната книга за српски јазик се појавил стих од песната на Светлана (Цеца) Ражнатовиќ. Сепак, никој не ја забележал граматичката катастрофа што се наоѓа на истата страна.

Поентата на авторот била да се вежба вокативот преку популарните стихови. Во тој случај еден пример бил целосно граматички неисправен, но тоа никој не го забележал.

Веднаш покрај стихот од песната на Цеца се наоѓа и песната од познатиот музичар Бора Ѓорѓевиќ, која е граматички неисправна.

„Авиону, сломиќу ти крила, да не летиш она би ту била, така што „авиону“ е погрешен облик на вокатив. Исправно е да се напише „авионе“.

Ќе ви се допадне

AnimeHeaven - Watch HD Anime Online Free | AnimeHeaven.pro. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway Episode 7

My Hero Academia Season 5 Episode 18

Dragon Ball Z (Dub)

anime streaming AnimeHeaven Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town?

Pokémon Journeys: The Series Episode 87