Филтер на Тик Ток ги плаши децата, бараат да се тргне од социјалната мрежа

Новиот филтер на Тик Ток родителите го користат да ги исплажат своите деца. Родителите ги вклучуваат камерите и ги оставаат децата сами во просторија и ги снимаат нивните реакции на духот кој лебди над нив и морничаво се смее.

И покрај тоа што не предизвикува физичка штета, оваа измама предизвика дебата за штетните ефекти што може да ги има врз менталната благосостојба на децата. Загриженоста за безбедноста на децата ескалира до тој степен што ирскиот советник Џејсон Бар започна кампања за отстранување на филтерот.

„Некои деца беа скаменети од овој филтер, па контактирав со тик Ток за да го отстрани. На некои луѓе ова им е смешно, но можам да ве уверам дека не е забавно да се види како дете истрчува од собата како вреска откако видело нешто вакво“, рече Бар.

Тој смета дека е загрижувачки што луѓето на овој начин ги плашат децата и ги оставаат да врескаат во заклучена просторија.

„Ова може да има трајни ефекти. Ве молиме не го користете овој филтер за да ги плашите вашите сопствени деца. Тоа не е нормално или смешно на кој било начин“, додаде тој.

Филтерот сè уште не е отстранет, иако Тик Ток во соопштението наведува дека безбедноста и благосостојбата на заедницата се нивен приоритет и затоа забрануваат и отстрануваат содржини што промовираат злоупотреба и малтретирање на малолетници.

@roxx.990 Wait til the end🤣 #paratí #fyp #viral #funny #toddlersoftiktok #ghost #ghostphotoshoot #kidsoftiktok #fun #kids #humor #foryoupage #prank #joke #haunted #hauntedtiktok #siblings #scared #scareprank #laugh #haha #jajaja #filter #halarious #halloween #momsoftiktok #momlife #moments #funnytiktok #ghostfilterchallenge #icantstoplaughing ♬ suara kuntilanak – solehudin1294

@amorcouture_fashion #gotem #lmao #badkids #ifeelbadnow #ifeelbad #blueghost #trending #imsorry #explore ♬ suara kuntilanak – solehudin1294

Scroll to Top