„Виндоус 11“ ќе добие нова алатка за снимање на екранот

Мајкрософт објави неколку нови функции за Виндоус 11 за време на настанот Сурффејс, вклучително и поддршка за увоз на фотографии на Ај Клауд во апликацијата Фотос.

Сепак, една одлика што речиси остана незабележана е поддршката за слики од екранот во алатката Снипинг. Мајкрософт сè уште официјално не ја објавил опцијата, но некои извештаи покажуваат слики од екранот од настан на Мајкрофофт за новата функција. Досега, единствениот начин за снимање на она што се случува на екранот на уред со Виндоус 11 е Иксбокс Гејм Бар, но овие способности имаат многу повеќе смисла во апликацијата за снимање екран.

Така, Снипинг Тул ќе испрати понапредна алатка, со што ќе се елиминира потребата од надворешни апликации. Сè уште не е познато кога ажурирањето на Снипинг Тул ќе започне да се испорачува, но учесниците во програмата Виндоус Инсајдер први ќе го пробаат.

Покрај горенаведеното, Епл им дозволува на уредите со Ајфон да работат поприродно на Виндоус 11. Исто така, интеграцијата на Ај Клауд во апликацијата Фотос треба да значи полесно управување со фотографиите, без потреба од macOS уред.Scroll to Top