Актерот Кевин Спејси обвинет за сексуален напад врз тројца мажи

Холивудскиот актер Кевин Спејси обвинет е за сексуален напад врз тројца мажи, кривичната пријава пртотив актерот е поднесена од американското обвинителство.

Тој е обвинет бидејќи принудувал лица да се вклучат во сексуална активност без нивна согласност, а доказите биле собрани од метрополитенската полиција во нејзината истрага.

Во 2020 година актерот Ентони Рап и уште едно неименувано лице поднесоа тужба против актерот Кевин Спејси за сексуален напад што се случил во 1980-тите, кога и двајцата биле помлади од 18 години.

Scroll to Top