Бијонсе откри дека боледува од автоимуна болест уште од детството, првпат јавно проговори за тоа

Познатата пејачка Бијонсе неодамна отворено проговори за својата работа и личен живот.

Така откри дека од детството боледува од псоријаза, автоимуна болест на кожата.

„Детството го поминав во салонот на мајка ми. Татко ми ми нанесуваше масла на скалпот за да ми ја лекува псоријазата. И денес се сеќавам на сето тоа добро, тие спомени ми се свети“, изјави таа за „Суштина“.

„Разговорите што се одржуваат во фризерски салони или берберници им даваат чувство на заедништво на оние кои одат таму или имаат можност да избегаат од нивниот секојдневен живот. За нив тоа е место каде што се смеат, споделуваат тајни едни со други, се чувствуваат убаво, споделуваат мудрост… Важно е да се има такво нешто“, додала Бијонсе.

Scroll to Top