Бил Клинтон сексуално нападнал 4 тинејџерки

Поранешниот американски претседател Бил Клинтон се соочува со нови обвиненија за сексуален напад. Четири жени го обвинуваат дека сексуално ги нападнал во раните 2000 години кога соработувал со американскиот инвеститор и милијардер Рон Баркли.
Во времето на сексуалниот напад жените што не се именувани во организацијата на Баркли работеле на пониски позиции и биле во доцните тинејџерски години. Четирите жени во посебни тужби бараат големи износи отштета од Клинтон.
Клинтон (71) повеќепати се најде под обвиненија дека сексуално ги вознемирувал жените, а аферата со Моника Левински е најпознатата негова афера.