Џим Кери: Луѓето можат да ги остварат своите сништа и да пронајдат мир

By

„Запрашајте се зошто сите го имаме најубавото чувство кога ќе научиме нешто убаво за друго човечко суштество, или кое било живо суштество? Мојата душа не е содржана во границите на моето тело, моето тело е содржано внатре во неограниченоста на мојата душа. Често велам дека сакам луѓето да можат да си ги остварат своите сништа, богатство и слава, така што тие можат да видат дека тоа не е место каде што ќе ги пронајдеш своите мир и спокој. Можам да ви кажам од искуство дека влијанието кое го имате едни на други е највредната валута која постои затоа што сè што се добива во животот ќе се распадне и сè што ќе остане од вас е она што ви било во срцето“.

dobivaj vesti na viber

Горенаведениот цитат е дел од говорот што го одржал Џим Кери пред една година.

Голем број алтернативни медиуми се место каде што познатите користејќи ја својата слава испраќаат позитивни и мотивирачки пораки во светот и ја будат свеста за прашањата кои мејнстрим медиумите одбиваат да ги покријат.

Често славните личности не се среќни. Тоа неодамна го покажаа Лејди Гага, Расел Бренд, личности кои исто така биле многу отворени во изминатите неколку години.

Во продолжение прочитајте за уште еден впечатлив говор на Џим Кери, а кој знае, можеби тоа би направило позитивна промена во вашиот живот.

Служба на другите

„Како да му служите на светот? Тоа е сè што морате да сфатите. За местото што го бараме, некаде надвор од личноста, надвор од перцепцијата на другите, дури и надвор од самиот наш напор. Можете да се приклучите на играта, да се борите против војните, да играте со облик кој вие го посакувате, но и да го пронајдете вистинскиот мир и да ја фрлите вашата маска. Вашата потреба за прифаќање може да ве направи невидлив во овој свет“.

Запрашајте се зошто сите се чувствуваме најдобро кога ќе направиме нешто убаво за друго човечко суштество, или кое било живо суштество?

Има нешто во нас, нешто што е во нашата свест, во нашата биологија, која е изградена за помош на другите кога им треба.

Јасно, Џим е на тој пат и веќе се прашува како тој може да му послужи на светот.

И многу други го прават истото.

Кога пораснав сакав да го променам светот и сфатив дека минувањето низ образовниот систем, а потоа во потрага по каква било работа нема да биде добро за мене.

Многу од нас сакаат да имаат позитивно влијание на светот, но не знаат како и каде да почнат.

Ние го поминуваме целиот свој живот во училиште, потоа на работа, доаѓајќи до точка кога ги запоставувавме нашите срца и она што навистина треба да го правиме за истото да запее.

Ние ја развиваме потребата за прифаќање и постојана афирмација. Како резултат на тие потреби, во комбинација со мелницата на реалноста, занемаривме дека треба да ги храниме нашите души, што е причина зошто толку многу луѓе се чувствуваат непосакувано и депресивно.

Тоа е причината зошто и понатаму, несвесно, на штета на нашето тело, истото го полниме со токсични работи (пушење, алкохол), и не сфаќаме зошто учествуваме во истите стари навики.

Тоа е затоа што не нè учат да ги следиме нашите страсти и да преземеме ризик, тоа е затоа што ни е речено дека светот функционира на одреден начин и мораме да играме по тие правила.

Овде сум да ви кажам дека не морате да се плашите. Ако сакате да создадете некаква промена и да имате влијание на луѓето, и  тие срца д не прифатат не како одговор, тогаш веројатно ќе тргнете на многу интересен пат.

Не можеме понатаму да уживаме во нашата зона на удобност. Животот е краток, така што не плашете се од ослободување од ризикот.

Следете ги своите срца и уживајте во патувањето затоа што секогаш постои чекор кој можете да го преземете, без оглед колку мал е во вашите очи.

Ќе ви се допадне