(ФОТО) Огромна гужва и хистерија и гужва поради Џејсон Деруло

Џејсон Деруло настапи пред 30.000 луѓе на преполниот „Мејн стејџ“.

Третата вечер на „EXIT“ го одбележа огромната гужва, неподносливата прашина, и настапот на Џејсон Деруло, кој на преполната „Мејн стејџ“, го дочекаа 30.000 егзалтирани фанови.

Foto: A. Nalbantjan

Неколку минути пред полноќ, пред главната бина ни игла не можеше да падне, лактовите работеа на сите страни, а сите нетрпеливо го чекаа толку најавениот концерт Деруло.

Foto: A. Nalbantjan

После ди-џеј сетот, кој траел несватливо половина час, и прилично ги замори луѓето, конечно на бината се појави и Џејсон Деруло, кој е дочекан со вриштење и громогласни овации.

Foto: A. Nalbantjan

Американскиот музичар звучи сјајно во живо, и публиката со него хорски пееше, а со хитовите „Want To Want me“, „Swalla“, и „Breathing“, нивото на буката на Тврдината го достигна врвот.

Foto: A. Nalbantjan

Штета што Деруло од 60 минути, колку што траеше неговиот настап, малку пееше, а многу време потроши на танчерските секвенци, најави на ди-џејот, кој со него настапија.

Foto: A. Nalbantjan

Во класичниот хип-хоп, тука имаше многу повторување на извикувањата „Хеј, хеј, хеј…“, но затоа секој пат кога ќе го земеше микрофонот, и ќе запееше, настана општ хаос кај феноменално расположената публика.

Foto: A. Nalbantjan

На крајот, повеќето веројатно отидоа презадоволни од неговиот концерт, на некои Деруло „им остана должен“, а ди-џејот (да, тој истиот од почетокот), настапот го одјави така што наведе колку милиони албуми Деруло продаде, и колку прегледи има на Јутјуб.

Па, знаеме дека човекот е многу популарен, затоа е и доведен на „EXIT“, и поради тоа толку луѓе дојдоа да го слушнат.

 

Foto: A. Nalbantjan

А пред, на „Мејн стејџ“, настапи австралискиот електро бенд „Rufus“, кој публиката добро ја загреа со песните „Like A Animal“, „Daylight“, и „Until The Sun Needs To Rise“…

Foto: A. Nalbantjan

U isto vreme, samo na drugoj strani Tvrđave nešto sasvim drugačije – Zvonko Bogdan i tamburaši na “Fjužn stejdžu”… Čisto uživanje za uši koje su pošteno preforsirane posle tri dana festivala.

Foto: A. Nalbantjan
Scroll to Top