Кралицата Елизабета и принцот Филип ќе бидат сами за Божиќ

By

Кралицата Елизабета и принцот Филип ќе бидат сами за Божиќ. Од кралското семејство велат дека тие нема да го слават празникот. Последен пат кога двајцата биле сами за Божиќ било ноќта пред 70 години, во 1945 година, кога биле во посета на Малта.

Елизабета го оставила тогаш едногодишниот принц Чарлс во Велика Британија и заминала во Малта кај сопругот, кој во тоа време служел во морнарицата. Сега тие одлучија пак да бидат сами поради мерките донесени поради пандемијата со коронавирусот.

Кралицата веќе најави дека нема да присуствува на годинашната божиќна миса.

Ќе ви се допадне