(ВИДЕО) Приказната за најпроклетата куќа во САД!

Амитивил: Будење во кинетеките од 27 јули.

Реалните настани послужија како инспирација на режисерот Френк Калфоун за хорор филмот „Амитивил: Будење“, кој ни ја носи приказната за најпознатата проколната куќа во Америка, во која се појавуваат страшни работи.

Бел (Бела Торн), нејзината помала сестра Џулијет (Мек Кена Грејс) и нејзиниот болен брат близнак Џејмс (Камерон Монаган), се преселија во новата куќа со својата самохрана мајка Џоана (Џенифер Џејсон Ли), за да заштедат пари и да го платат скапото лечење за братот. Но, кога ќе почнат да се појавуваат чудни феномени во куќата, вклучувајќи го и чудесното опоравување на братот и ужасните ноќни мори на Белина, Бел почнува да се сомнева дека мајка и не и рекла се – и набрзо сваќа дека се вселиле во злогласената Амитивил куќа.

 

Foto: Promo

За сценариото заслужен е Френк Калфоун, а продукцијата ја имаат потпишано максторите за хорор филмови Даниел Фарандс, Кејси Ла Скала и Џејсон Блум, кои се познати по остварувањата како што се „Поделен“, „Подмолност“ и „Прочистување“.

Foto: Promo

Домашната публика ќе има можност да го погледне филмот „Амитивил: Будење“ од 27 јули во кината ширум Србија.

Амитивил легенда

Амитивил е еден од најпознатите случаи на опседнати куќи. Целата легенда се врзува за престојот на семејството Лук во куќата во 1975 година, откако во неа, година дена порано, на спиење, убиени се шест члена од семејството Дефео. За убиството осуден е најстариот син од семејството Роналд Дефео.

Foto: Promo

 

Foto: Promo

Откако Луцеви, својата приказна за ужасните кои се случија во таа куќа ги изнеле во јавност, напишани се безброј книги, снимени се документарни филмови, а и ден денешен се водат полемики околу таа куќа. На крајот на минатата година, озлогласената куќа е продадена за 850.000 долари.

 

Scroll to Top