Закерберг купи јахта за 150 милиони долари

By

Основачот на Фејсбук, Марк Закерберг, купи луксузна јахта на саемот за јахти во Монако. Јахтата ја плати 150 милиони долари.

Таа поседува приватен хеликоптер, 24-метарски чамец, теренско возило и мотоцикл. Јахтата е изградена во Норвешка иможе да преплови половина свет само со еден резервар. На неа може да се сместат 15 луѓе во 15 приватни апартамани. Екипажот брои 43 членови и има 20 посебни соби за нив. Максималната брзина е 15 чворови.

Јахтата е оригинално проценета на 295 милиони долари, но Закерберг добил попуст бидејќи не можела да се продаде скоро цела година.

Ќе ви се допадне