(Фото) 11 примери дека Швеѓаните се на некое сосема друго ниво од животот

By

Во оваа земја, полна со богата историја, владеат ведрината, убавиот живот и редот буквално за сè. Овде сè е добро смислено и направено со цел поудобен живот не само за луѓето туку и за животните, но и за самата природа.

 

 

Од Пипи Долгиот Чорап до ИКЕА и пошироко, Шведска е позната по многу нешта, како и по популарното „волво“задолжителната пауза за кафе, шестчасовното работно време и балансираниот живот за секој граѓанин.

Овие фотографии покажуваат како Швеѓаните го замислуваат удобниот живот, кој навистина се разликува од животот на луѓето во другите држави од светот.

За Шведска се вели дека е земјата на задоволството во секоја сфера од животот.

1. Во метрото се наоѓа посебна плоча на која е напишано името на уметеникот, асистентот и титулата.

2. Овој сообраќаен знак ги предупредува возачите во Стокхолм во Шведска дека може да наидат на пешаци што „висат“ на мобилните телефони.

3. Оваа шведска продавница за мебел има тоалет за деца со мала влезна врата.

4. Овој национален парк во Шведска одбил да ги исече дрвјата за да се изгради дрвен мост, па, така, низ мостот сега поминуваат и нивните стебла, а луѓето може да пешачат околу нив.

5. Оваа мала и интересна продавница за глувци се наоѓа во градот Лунд.

6. ЛЕД-рачките на вратите од јавните тоалети во Шведска ја менуваат бојата во зависност од тоа дали тоалетот е зафатен или слободен.

7. Во шведскиот музеј (кој се наоѓа буквално во пустелија) има клупи за седење што безжично ќе го наполнат вашиот телефон и ќе ви овозможат бесплатно Wi-Fi.

8. Во Шведска дрвјата може да ви испратат порака кога им е потребна вода со помош на вградениот сензор за влага.

9. Количките за пазарење имаат вградени метални плочки со цел да спречат количката да полета низ ескалаторот.

10. Местата под мостовите во Стокхолм не се запуштени, туку се урбано уредени средини за секојдневно уживање и активности.

11. Внатрешноста на јавните тоалети во Стокхолм навистина ќе ве изненади, а вие со задоволство ќе сакате да ги посетите повторно.

 

Ќе ви се допадне

Gintama (https://gogoanime.be/m/n2L) Episode 201 at website https://gogoanime.be akame ga kill gogoanime

The Seven Deadly Sins: Wrath of the Gods (Dub) (https://funimationfree.com/m/Evp5) Episode 24 at Funimation funimation playstation