(видео) Германските фанови ја пеат „Излези момче“

По нерешениот меч меѓу Германија и Македонија 25-25, кој се одигра вчера во рамките на ракометното Европско првенство во Хрватска, некои од германските навивачи не можеа да одолеат да ја испеат македонската навивачка песна „Излези момче горе на тераса“.

Кога ја слушнаа, веднаш се вљубија во неа и решија со мала помош од „Фалангата“ да ја научат.

Гледајте ја нивната изведба:

Со вакви игри светот и во иднина ќе слушне за македонскиот спорт, ракометот и нашите неповторливи навивачи.