Освежете се со мимоза, летен коктел од две состојки

By

За овој коктел ви требаат пенливо вино и сок од портокал. Двете состојки мора да се студени. Во висока чаша за шампанско до половина ставете пенливо вино. Остатокот од чашата дополнете го со 100 % сок од портокал или сок од цедени портокали. Промешајте за да се спојат состојките.

 

Ќе ви се допадне