Детален план како да ослабете со секојдевно пешачење

Ако сакате да изгубите тежина, треба да се движите. Toa e најприродно и најдобро решение, кое не бара финансиски трошоци, ниту посебна организација.

Ви носиме план за четиринеделно секојдневно пешање со кое ќе ослабете:

Овој план е особено погоден за почетници, но и другите ќе имаат корист од него, особено ако го комбинираат со други видови обука.

Прва недела

 • Понеделник: 3 x 10 минути со лежерно темпо (малку побрзо отколку што обично одите)
 • Вторник: 30 минути со брзо темпо
 • Среда: 30 минути со бавно темпо
 • Четврток: 30 минути со лежерно темпо
 • Петок: 30 минути со брзо темпо
 • Сабота: 2 x 30 минути со лежерно темпо
 • Недела: 60 ​​минути со брзо темпо

Втора недела

 • Понеделник: 3 x 20 минути со лежерно темпо
 • Вторник: 30 минути со брзо темпо и 15 минути со лежерно темпо
 • Среда: 35 минути со лежерно темпо
 • Четврток: 35 минути со лежерно темпо
 • Петок: 30 минути со брзо темпо
 • Сабота : 2 x 40 минути со лежерно темпо
 • Недела: 75 минути со брзо темпо

Трета недела

 • Понеделник: 4 x 15 минути со лежерно темпо
 • Вторник: 30 минути со брзо темпо и 30 минути со лежерно темпо
 • Среда: 40 минути со лежерно темпо
 • Четврток: 40 минути со лежерно темпо
 • Петок: 30 минути со брзо темпо
 • Сабота: 2 x 45 минути со лежерно темпо
 • Недела: 90 минути со брзо темпо

Четврта недела

 • Понеделник: 4 x 20 минути со лежерно темпо
 • Вторник: 40 минути со брзо темпо и 30 минути со лежерно темпо
 • Среда: 2 x 30 минути со брзо темпо
 • Четврток: 2 x 30 минути со брзо темпо
 • Петок: 30 минути во брзо темпо
 • Сабота: 2 x 60 минути со лежерно темпо
 • Недела: 105 минути со брзо темпо
Scroll to Top