Виц на денот: За време на владеењето на Тито, учителката го прашува Перица…

За време на владеењето на Тито во Југославија, учителката го прашува Перица:

„Перица, кој е најголемиот воин за кој некогаш си слушнал?

Перица одговора: Јосип Броз Тито.

Наставничката го пофалува и вели:

Седни, Перица, имаш петка.

Перица седнува, внимателно вади слика од под клупата, ја гледа и шепоти: Извини Рамбо, но кариера е кариера!

Scroll to Top