Александар Спасенцовски промовираше две нови ора

By

Хармоникашот Александар Спасенцовски деновиве имаше промоција на своите две нови ора „Александрово оро“ и „Ергенско оро“.

Двете дела се дел од проектот на „Супериор 2“, на кој се наоѓаат 10 нови теми.

„Сакам да изразам посебна благодарност до мојот татко Боби Спасенцовски и до целата моја фамилија која ме поддржуваше во проектот“, изјави Александар. 

Двете ора се целосно комплетно авторско дело на Александар Спасеновски. Музиката и аранжманот исто така се негово дело, а како саксафон се јавува Новица Соколовски.

 

Ќе ви се допадне