Амди Барјам бара споменик на гробот на Есма

By

Пратеникот Амди Бајрам на денашната седница за пратенички прашања побара да се изгради споменик на гробот на Есма Реџепова – Теодосиевска.

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, рече дека целата процедура за подигање споменик треба да оди преку Собранието бидејќи Есма е национален уметник.

Премиерорт Заев додаде дека првпат слуша за вакво барање и дека е недозволиво гробот на Есма да нема споменик.

„Есма заслужува достоинствено да се одбележи нејзиното дело“, рече тој.

Според него Владата има средства за тоа, а тој лично ќе се заложи кај пратениците и кај фондацијата „Есма и Стево Теодосиевски“ да се зачуваат името и делото на Есма Реџепова.

Ќе ви се допадне

Aniwatch - Free Anime Streaming Online - Aniwatch Official. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

anime sites AniWatch Naruto: Shippuden

DON'T TOY WITH ME, MISS NAGATORO

My Hero Academia

My Hero Academia Season 2 (Dub) Episode 16

AniWatch DON'T TOY WITH ME, MISS NAGATORO Episode 4