Аца Лукас ќе остане без куќата поради огромен долг

Аца Лукас позајмил пола милион евра од Саша Поповиќ, а како хипотека го ставил пентхаусот на Соња на Вождовац. Директорот на Гранд, Саша Поповиќ сега сака да му го одземе луксузниот пентхаус поради долг од 728.000 евра!

Според медиумите во Србија, познатиот фолкер пред неколку месеци позајмил од Поповиќ половина милион евра за да ги врати коцкарските долгови во кои е заглавен до гуша.

Тогаш пејачот се обврзал дека на првиот човек на Гранд неделно ќе му го враќа долгот во следните две години..

– Договорот беше Лукас секоја седмица да му исплаќа по 7.000 евра на Поповиќ и без надомест да биде во жирито на „Ѕвездите на Гранд“ покрај Јелена Карлеуша. Тоа значи дека за две години Аца на Саша би му исплатил вкупно 728.000 евра, далеку повеќе отколку што позајмил, раскажува добро информиран извор за „Информер“.

– Аца и Саша дури и потпишаа договори за позајмување кој го состави познатиот адвокат Миша Петровски, кој порано ја застапуваше Светлана Цеца Ражнатовиќ. Со цел да се обезбеди, директорот на Гранд побарал како залог фолкерот да го стави луксузниот стан на Вождовац кој се води на неговата жена Соња, а кој го добила од нејзините родители на подарок.

– Лукас пред помалку од една година отиде кај Поповиќ и му се пожали на сериозни финансиски проблеми. Му раскажа за големите коцкарски долгови, и дека некои опасни момчиња и наплатувачи на долгови го гонат да ги врати парите. Саша се согласи да му позајми половина милион евра во кеш на две години, но му потави и неколку услови. Меѓу другото барал луксузниот стан на Вождовац да биде гаранција. Тој стан го купија родителите на Соња, кои работат во Германија за нејзиниот роденден, наведува соговорникот,

Проблемот со редовната исплата на пари почнал кога фолк пејачот во март се отселиле од станот во кој живееше со Соња и престанал да го враќа долгот:

– Kога Лукас во март се скарал со Соња и се отселил од станот, престана да му исплаќа неделни редовни исплати на Поповиќ и Саша веднаш му се заканил дека ќе му го одземе станот кој даде како гаранција.

Scroll to Top