Дејан Недев стана доктор

Македонскиот најуспешен каратист, д-р Дејан Недев, на Државниот универзитет „Св. Климент Охридски“ во Софија и официјално беше промовиран во доктор на науки по физичко образование и спорт.

dobivaj vesti na viber

Недев докторската дисертација на Државниот универзитет „Св. Климент Охридски“ во Софија ја одбрани пред шест месеци. Тој докторираше на тема „Истражување на зависностите помеѓу антропометринските показатели, моторните способности и вештини на 15-годишни учесници во услови на настава по физичко образование и спортски воннаставни активности по боречки спортови (карате, џудо, борење и бокс)“.

Недев докторатот го подготвуваше 6 години, а напишан бил на 278 страници. Пред 2 години на истиот универзитет докторираше и постариот брат на Дејан, Аљоша Недев.

 

Scroll to Top