Десет години Пиволенд – Јубилејно издание на фестивалот ќе трае шест дена

Оваа година, Пиволенд, прославува 10 години од своето постоење.

Првиот Гурмански викенд со пиво – Пиволенд се одржа во 2008-ма година и за вкупно четири дена го посетија близу 60.000 љубители на овој древен пијалак. Веќе во 2009-та година, имаше околу 150 000 посетители, а последните неколку години, бројката се зголеми за неколку пати.

Денеска Пиволенд, израсна во пивски бренд, единствен и препознатлив фестивал на пивото во Скопје. Традиционално и оваа година, локацијата на Пиволенд ќе биде скопското Кале, а фестивалот започнува на 7-ми август (понеделник) и ќе трае се до 12-ти август (сабота).

Посетителите ги очекува многу добра музика, студено пиво и гурмански деликатеси.
Бидејќи се работи за јубилеен роденден на Пиволенд, се подготвуваат голем број изненадувања.

Пиволенд 2017 Дојди Види Испиј!

Scroll to Top