(Фото) Бранка Костиќ секој ден од прозор се гледа со мајка ѝ: Доаѓа да се увери дека сум добро

Музичката критичарка, новинарка и публицист Бранка Костиќ Марковиќ пред неколку дена дозна дека е позитивна на коронавирус. Откако јавно кажа дека има Ковид-19, таа е во изолација. И покрај тоа, Бранка секој ден се гледа со родителите, но преку прозорец. Со маски, Бранка дома, а родителите надвор, тие на далечина прават муабет. Новинарката објави неколку слики на „Фејсбук“ и покажа како изгледа нејзината загрижена мајка Вера, која седи под прозорецот само за да се увери дека Бранка е добро.

Новинарката и нејзиниот сопруг се тестираа превентивно за корона минатата недела. Тогаш Костиќ рече дека се изненадила кога дознала дека тестот е позитивен. Нејзиниот сопруг, пак, имал негативен тест.