(фото) Децата од СОС Детско село добија подароци од Маркус Гинјард

Поради убедувањето дека секоја индивидуа треба да ѝ врати на заедницата во која живее, кошаркарот на КК „Работнички“, Маркус Гинјард, и младите од овј клуб се собраа да донираат за децата од СОС Детско село. 
Преку спортот може да се пренесат голем број човекови вредности, како тимската игра, одговорноста, мотивацијата, работата, храброста и хуманоста. Тој има многу важна улога во општеството и со тоа што младите се вклучуваат во активности кои од нив градат луѓе со доблест и ќе влијае врз долгорочниот развој на општеството.