(ФОТО) Ќерката на Есма, единственото женско меѓу 47 синови

By

Кралицата на ромската музика Есма Реџепова, која почина во 2016 година, многумина ќе ја паметат како еден од најголемите хуманитарци на денешницата. Во текот на својата 50-годишна кариера таа посвоила 47 синови и една ќерка.

Пред својата смрт Есма откри дека Елеонора ѝ е миленичка.

„ Се согласуваме одлично, баш како мајка и ќерка. Сфатив дека во повозрасните години подобро е да имате женско дете до себе и не се излажав. Елеонора студира на Универзитетот ЕСРА во Скопје. Следната година ќе дипломира соло пеење, а веќе три години е член на ‘Бендот на Есма’“, рекла тогаш Есма.

Ќе ви се допадне